Al treilea producator de semiconductoare la nivel global, Texas Instruments (TI), si producatorul de echipamente hardware Sun Microsystems au avertizat ca vor raporta scaderi semnificative ale profiturilor in urmatoarea perioada, scrie BBC News.

Din cauza seriei de tendinte slabe din ultima perioada, TI se asteapta pentru ultimele trei luni ale lui 2008 la castiguri de 30-36 de centi per actiune, situandu-se sub previziunile analistilor.

Avertizarea vine dupa ce firma de chip-uri a raportat un venit trimestrial de 563 milioane dolari, comparativ cu anul trecut cand veniturile au fost de 776 milioane dolari.

Sun Microsystems a avertizat ca ar putea raporta pentru ultimul trimestru din acest an pierderi mai mari decat estimasera anterior.

La fel ca multe industrii care sufera din cauza crizei globale a creditelor si incetinirii consumatorilor, multe companii de IT resimt efectele cauzate de scaderea cererii.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.