Soft-ul Office Communications Server 2007 R2 este in curs de testare si va fi lansat in luna februarie. Produsul care va adauga chat-ul de grup si tehnologia de screen-sharing (o forma a teleconferintei care foloseste in timp real conexiunea audio, dar si cea de date) vine imediat la un an dupa ce Microsoft a introdus prima versiune a produsului pentru divizia de telefonie.

Microsoft a anuntat ca jumatate din companiile Fortune 500 au facut cel putin o cerere pentru Office Communications Server, la care se mai adauga si compania Royal Dutch Shell cu 5.000 de oameni care folosesc soft-ul, insa gigantul software a refuzat sa ofere alte estimari despre vanzari sau sa spuna cu exactitate cati utilizatori folosesc soft-ul pentru telefonia mobila.

Noua versiune a soft-ului combina mesageria instant, e-mail, colaborarea de echipa si casuta vocala cu un client programabil. Office Communications Server 2007 R2 include o multime de noi caracteristici dedicate in special colaborarii de echipa, lucratorilor mobili si indepartati, dar si dezvoltatorilor.