Cea mai recenta campanie de phishing vizeaza impatimitii retelelor de socializare online, atragand victimele cu un mesaj incitant catre o copie a site-ului „aproape perfecta”
Valul de spam prin mesageria instant este trimis prin conturi generate automat si promite „o intalnire fierbinte” daca utilizatorii Facebook acceseaza linkul care imita numele celebrului site de socilizare, asa cum apare in primul exemplu1.

Site-ul fals, care reproduce extrem de bine site-ul original Facebook, colecteaza numele de utilizator si parola de acces la site, folosind un script PHP.

Utilizatorii sunt sfatuiti sa acorde o atentie sporita detaliilor acestor mesaje, precum numele site-urilor repective, si sa evite sa acceseze link-urile primite prin e-mail sau prin spam in mesageria instant. Neacordarea atentiei poate provoca furtul conversatiilor dumneavoastra private. Autorii de phishing le pot folosi mai departe in alcatuirea unor baze de date de e-mailuri si cu alte detalii de contact, si sa trimita ulteior spam sau malware deghizat in spatele bannerelor publicitare pentru diverse bunuri si servicii.

„Fiti foarte atenti la orice link trimis prin mesageria instant sau e-mail”, a declarat Vlad Valceanu, Seful Laboratorului Antispam, BitDefender. „Pe langa verificarea atenta a numelui site-ului si a a tuturor linkurilor pe care le accesam, este important ca toti utilizatorii sa dispuna de o solutie de securitate performanta pentru a evita atacurile urmatoare”.




Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.