Asta s-au intrebat si specialistii universitatii Reading, care tocmai au incheiat o sesiune de teste de inteligenta adresate exclusiv artificialilor.

Cinci roboti au fost programati la teste in weekendul care tocmai a sfarsit, si niciunul nu a reusit sa treaca cea mai grea proba: Turing. In cadrul acestui test, inventat de matematicianul britanic Alan Turing in 1950, amintesc cei de la BBC, un juriu compus din oameni poarta conversatii cu robotii. Cipurile ii pacalesc, din cand in cand, pe oameni, dar doar unul dintre roboti, mai exact Elbot, castigatorul de acest an, a reusit sa convinga 25 din cele 30 de procente care l-ar fi putut califica, macar la nivel de dialog, ca fiind om.

Experimentul a avut loc in cadrul celei de-a 18-a editii a decernarii premiului Loebner, premiu care va fi acordat inventatorului unui algoritm de inteligenta artificiala care sa treaca testul Turing. Premiile, in valoare de doar 3.000$ si avand mai mult o incarcatura simbolica, se acorda "masinilor inteligente" care dovedesc ca pot trece, intr-o conversatie inteligenta, drept oameni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.