Contribuabilii ar urma sa plateasca penalitati in valoare de 30% din principal pentru obligatiile fiscale nedeclarate, conform unui proiect al Ministerului Finantelor.

Penalitatile in valoare de 30% din principal se vor acorda pentru obligatiile fiscale nedeclarate si stabilite de organele de inspectie fiscala, sanctiune ce ar urma sa se adauge dobanzilor si penalitatilor aplicate in prezent pentru intarzierile la plata, prevede un proiect de ordonanta al Ministerului Finantelor Publice.

"Se propune instituirea unei penalitati speciale de 30% din obligatiile fiscale principale de plata individualizate in decizia de impunere. Masura urmareste descurajarea comportamentului acelor contribuabili, care incearca prin diferite mijloace sa diminueze obligatiile fata de bugetul general consolidat al statului", se arata in documentul citat de hotnews.ro.

In prezent, plata cu intarziere a obligatiilor fiscale se sanctioneaza cu o penalitate de intarziere datorata pentru neachitarea la scadenta a obligatiilor fiscale principale de 5% pentru perioade pana in 60 de zile si de 15% pentru termene mai mari de 60 de zile. De asemenea, Fiscul aplica o dobanda penalizatoare de 0,04% pe zi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.