Presedintele Traian Basescu a declarat ca economia Romaniei nu este, in acest moment, mai bolnava decat media europeana, dar nici mult mai sanatoasa.

El a mai afirmat ca “austeritatea vesnica” nu este o solutie, iar Romania va continua relaxarea masurilor de austeritate adoptate in 2009-2010.

Basescu a adaugat ca si la Bucuresti se considera, ca si la Berlin, ca solutia pentru iesirea economiei europene din criza nu poate fi bazata decat pe consolidarea fiscala.

"Si noi suntem convinsi ca nu se poate adopta o alta solutie decat consolidare fiscala ca baza a cresterii economice sau, altfel spus, in acelasi timp, trebuie sa spunem ca fara competitivitate degeaba am hotarat noi europenii sa punem bani multi pentru relansare. Daca nu suntem competitivi, vor fi bani irositi. Desi ieri am avut o alta intalnire si la afirmatia mea ca ne aflam intr-o perioada de criza presa romaneasca a facut ochii mari, repet si cu ocazia acestei intalniri ca noi in Europa ne aflam intr-o perioada de criza de crestere si aceasta criza se datoreaza in primul rand lipsei noastre de competitivitate si la unele tari datorita datoriilor foarte mari", a afirmat seful statului, potrivit mediafax.ro.

Basescu: Criza din Europa nu va disparea in urmatoarele 12 luni

Seful statului a primit-o marti, la Palatul Cotroceni, pe deputatul german Susanne Kastner de la SPD, presedintele Grupului parlamentar de prietenie Germania-Romania, care i-a solicitat o parere personala despre perspectiva economiei din tara noastra.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.