Datoriile afacerilor private la bugetul de stat sunt substantial mai mici fata de cele ale firmelor de stat, companii care de anii de zile conduc plutonul datornicilor.

Spre exemplu, cea mai mare restanta de plata la bugetul de stat a unei firme private era de peste 10 ori mai mica decat cea mai mare datorie a unei firme de stat, releva o analiza Wall-Street.ro.

Totusi, chiar daca restantele de plata sunt mult mai reduse decat datoriile companiilor administrate de stat, chiar si business-urile celor mai bogati oameni de afaceri din Romania au restante de milioane de euro la bugetul de stat.

Cea mai mare restanta de plata a unei firme private la bugetul de stat, conform datelor ANAF legate de restantele marilor contribuabili la bugetul de stat la 31 decembrie 2011, apartine European Food, compania fratilor Micula, care datoreaza peste 162 mil. lei., din care peste 100 milioane reprezinta contravaloarea TVA, iar circa 2,8 milioane impozitele pe venit din salarii.

Citeste analiza integral pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.