Guvernul estimeaza pentru trimestrul al doilea o crestere a Produsului Intern Brut cu 0,3-0,4% fata de primul trimestru si o rata a inflatiei la sfarsitul anului de 4,8%, sub prognoza BNR, au declarat agentiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

Cifrele au fost discutate in intalnirile avute sambata si duminica de reprezentantii Guvernului cu membrii delegatiei Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, la care a participat si premierul Emil Boc, au aratat sursele citate de mediafax.ro

Oficialii guvernamentali au transmis ca datele existente privind evolutia economiei permit mentinerea tintei de crestere cu 1,5% a Produsului Intern Brut (PIB) in acest an fata de 2010 si indica o noua crestere economica in al doilea trimestru.

  • "Daca activitatea din luna iunie se mentine la nivelul din luna mai, Guvernul estimeaza ca Produsul Intern Brut din trimestrul II ar putea fi cu 0,3-0,4% peste cel din trimestrul I si cu aproape 1,5% peste cel din trimestrul similar al anului trecut", au aratat sursele.

In privinta inflatiei, Guvernul prognozeaza pentru sfarsitul anului o rata de 4,8%, cu 1,6 puncte fata de estimarea utilizata la elaborarea bugetului pe 2011, la finele anului trecut.

De asemenea, surse guvernamentaleca FMI a mentinut prognoza de crestere economica la 1,5% pentru acest an si a redus cu 0,2 puncte procentuale estimarea pentru anul viitor, de la 3,9% la 3,7%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.