Preluarea Bancii Poporului din Georgia de catre Dinu Patriciu s-a dovedit o afacere extrem de profitabila pentru omul de afaceri roman, cu o avere estimata anul trecut de Forbes la 2,2 miliarde de euro.

Devenita Liberty Bank dupa schimbarea actionariatului, in septembrie 2009, institutia a raportat un profit net de 1,8 milioane de lari (GEL) (aproximativ 725.000 de euro) la 31 martie, cu 2.643,7% mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit raportului neauditat al bancii, publicat pe pagina de web, scrie gandul.info.

Veniturile nete din dobanzi au crescut cu 137,6% in intervalul mentionat, pana la 7,2 milioane lari (aproximativ 2,9 milioane euro). Aceste rezultate au fost posibile in conditiile in care 2,2% din valoarea creditelor noi (realizate dupa schimbarea actionariatului) erau neperformante la 31 martie. Cat despre imprumuturile facute inainte de septembrie 2009, 75,9% din acestea erau neperformante, se arata in raportul bancii.

Liberty Bank are cea mai mare retea de sucursale din Georgia - 231 de unitati - si ocupa locul cinci dupa active, cu o cota de piata de 5,6%
, relateaza MEDIAFAX.

"Principalele tinte raman neschimbate. Ne concentram pe cresterea portofoliului de credite si pe modernizarea personalului si a sucursalelor"
, a declarat Lado Gurgenidze, presedinte Executiv si Chief Executive Officer al bancii. Fost premier al Georgiei, Gurgenidze este partenerul de afaceri al lui Patriciu intr-un fond de investitii care a cumparat fosta Banca a Poporului.

Aflat pe locul 540 in clasamentul miliardarilor lumii, realizat de Forbes, Dinu Patriciu are afaceri in energie, imobiliare si retail, domenii in care s-a extins dupa vanzarea actiunilor detinute la Grupul Rompetrol, in 2007.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.