In 2009 Romania a inregistrat fata de anul anterior o scadere semnificativa atat a numarului de proiecte de investitii (-48%), cat si a numarului de locuri de munca create (-44%). Economiile mari din Europa au rezistat destul de bine din perspectiva capacitatii de a atrage investitii straine in 2009, potrivit unui studiu Ernst&Young.

Germania
Cu 418 proiecte de investitii, Germania ocupa locul 3 in clasament, ce reprezinta o crestere de 7% fate de anul anterior. Proiectele de investitii din Germania au creat anul trecut 4.928 de locuri de munca.

Franta
Franta isi pastreaza pozitia secunda, dupa ce anul trecut a atras 529 de proiecte de investitii, in crestere cu 1% fata de 2008.

Marea Britanie
Marea Britanie este pentru al optulea an la rand principala destinatie din Europa a investitiilor straine directe, potrivit Studiului privind Atractivitatea Investitionala a Europei Ernst&Young. Numarul de proiecte din Marea Britanie a scazut cu doar 1%, pana la 678.

Citeste integral topul celor mai atractive tari europene pentru investitori pe wall-street.ro.

Romania

In 2009, Romania, locul 11 in clasament, a inregistrat fata de anul anterior o scadere semnificativa atat a numarului de proiecte de investitii (-48%), cat si a numarului de locuri de munca create (-44%).

A atras 75 de proiecte de investitii straine directe, reprezentand 2% din totalul de proiecte din Europa, dar a generat 6.384 de locuri de munca, 5% din totalul european. In ciuda scaderii cu mai mult de 40% a numarului de proiecte si a locurilor de munca create


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.