Rezerva valutara a tarii noastre administrata de Banca Nationala a Romaniei a urcat in martie cu 2,297 miliarde euro (7,7%) comparativ cu luna precedenta, pana la 32,036 miliarde euro, nivel maxim istoric. Cresterea a fost determinata de intrarea transei de la Comisia Europeana si emisiunea de euroobligatiuni.

Comisia Europeana a deblocat in martie o transa de 1 miliard euro pentru Romania, iar trezoreria a plasat pe piata externa 1 miliard euro, prin euroobligatiuni cu maturitate la cinci ani, la o rata a cuponului de 5%.

In martie, intrarile au insumat 2,997 miliarde euro, reprezentand alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.

Rezervele internationale ale Romaniei, valute plus aur, au crescut la 31 martie cu 7,1%, respectiv 2,3 miliarde euro, pana la 34,784 miliarde euro. Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone, iar in conditiile evolutiilor preturilor internationale valoarea acesteia a crescut usor la 2,748 miliarde euro.

Mai multe detalii despre rezerva valutara a Romaniei cititi in Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.