Atragerea de bani pentru a deschide o afacere constituie unul dintre cele mai grele obstacole pe care le au de intampinat tinerii antreprenori. In continuare, cele mai convenabile surse de capital pentru un business nou raman familia, prietenii si propriile economii.

  • Fara un trecut puternic ca persoana juridica este foarte greu sa accesezi un imprumut bancar. Astfel, fondurile europene raman pentru multi o optiune viabila pe timp de criza, atunci cand vor sa porneasca pe drumul afacerilor. “Programul pentru Start-Up se incadreaza pe masura 312 (sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi) si 313 (incurajarea activitatilor turistice) din Programul National de Dezvoltare Rurala”, spune Adriana Tiris, consultant in cadrul companiei Orior Consulting, conform Wall-Street.
  • O alta metoda prin care un tanar antreprenor poate lua bani cu imprumut este banca, prin garantarea cu un imobil – de cele mai multe, ori locuinta personala – sau cu un teren pe care il detine. De asemenea, antreprenorul poate garanta imprumutul folosind un cont personal de economii sau printr-o scrisoare de garantie bancara.
  • Foarte multe persoane, dupa un anumit numar de ani in care au fost angajate, se decid sa renunte la functiile detinute in diverse companii si sa investeasca in propriile business-uri. Este si cazul managerilor de la noi din Romania care au ales calea antreprenoriatului, punand la bataie economiile de o viata in idei de afaceri proprii. Pentru un tanar care are o idee de business, posibilitatile de initiere in antreprenoriat sunt minime. De cele mai multe ori, economiile lipsesc, iar atunci, singura sursa de capital se leaga de imprumutul de la rude si/sau prieteni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.