Prevederile acordului cu Fondul Monetar International (FMI) sunt cele de care avea nevoie Romania, iar cresterea economica a Romaniei va continua, pe baza resurselor interne si externe, asigurandu-se totodata macrostabilitatea tarii, a spus guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

"Pe baza resurselor interne si externe, vom continua cresterea economica si vom asigura macrostabilitatea tarii", a spus guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, la iesirea din intalnirea cu membrii Birourilor Permanente ale celor doua Camere, informeaza NewsIn.

"Convingerea mea este ca prevederile (acordului cu FMI n.r.) sunt cele de care avea nevoie Romania. Acest aranjament este nu numai necesar, ci si bun Romaniei", a adaugat guvernatorul bancii centrale.

Isarescu a precizat ca, in conditiile in care capitalul privat se va indrepta spre Romania "cu o generozitate mai mica", sursele de finantare vor compensa acest gol de finantare din sectorul privat, estimat la 7-14 miliarde euro.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.