Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a hotarat vineri suspendarea, pentru doua saptamani, a autorizatiei de functionare a Broker Cluj (BRK) si a actiunilor casei de brokeraj, tranzactionate la prima categorie a Bursei, a informat arbitrul pietei de capital.

In sedinta de joi a Bursei, actiunile Broker Cluj au fost suspendate mai mult de o ora de la tranzactionare, dupa ce informatiile privind neregulile de la sucursala din Deva au afectat puternic cotatia titlurilor, care se prabusea cu 14%.

In aceeasi zi, casa de brokeraj a anuntat ca isi inchide temporar sediul din Deva, pe fondul crizei si a unor nereguli descoperite la sucursala respectiva. Neregulile se refera la o frauda estimata la cateva zeci de miliarde de lei vechi, savarsita prin ridicarea unor sume de bani cu chitante false.

Ce urmeaza in cazul fraudei de la Broker Cluj?

Reprezentantii Broker Cluj au declarat ca dupa descoperirea fraudei au sesizat politia si Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare. CNVM a decis sa suspende pentru 45 de zile sucursala Broker Cluj din Deva si sa amendeze cu 10.000 lei directorul acestui sediu secundar, in urma neregulilor grave descoperite.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.