Restantele romanilor la credite au ajuns la 2,795 miliarde lei la finele lui noiembrie, firmele si locuitorii din capitala fiind lideri atat la valoarea datoriilor neachitate la timp cat si la volumul creditelor contractate, potrivit datelor BNR publicate joi.

Firmele si locuitorii din capitala aveau, conform datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR), cele mai mari restante, in valoare de 858,33 milioane lei (227,1 milioane euro), in usoara scadere insa fata de finalul lui octombrie, cand totalizau 867 milioane lei (236,8 milioane euro).

Bucurestenii si firmele din capitala se afla insa pe primul loc si in ceea ce priveste volumul creditelor contractate, care au ajuns, la finalul lunii noiembrie, la 69,2 miliarde lei (18,3 miliarde euro), din care peste doua treimi sunt imprumuturi in moneda straina.

In noiembrie 2007, restantele la imprumuturile populatiei si firmelor erau de 1,097 miliarde lei (313,7 milioane euro). Totodata, ponderea restantelor in volumul total al creditelor acordate a ajuns la 1,42% la finalul celei de-a unsprezecea luni din 2008, fata de 30 noiembrie 2007, cand se situa la 0,77%.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.