UPDATE: Euro a depasit pragul de 4,1 lei pe piata valutara, in a doua parte a sedintei de miercuri, pe fondul unei cereri ridicate de valuta, tendinta de depreciere a leului fiind in ton cu a altor valute emergente din regiune, dar mai pronuntata.

Cursul nu a mai atins acest nivel din 1 noiembrie 2004, cand Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat un curs de referinta de 4,0807 lei/euro. Marti, BNR afisase un curs de referinta de 4,0629 lei/euro.

"Leul s-a depreciat destul de puternic, in conditiile in care cererea de valuta este mult mai mare decat oferta. In regiune, alte valute emergente s-au depreciat in mod similar, dar se pare ca leul a dat tonul pentru aceasta tendinta, pe care alte monede au urmat-o", a explicat dealerul-sef al Bancii Transilvania, Ioan Birle, citat de NewsIn.

La cursul de referinta publicat, miercuri, de BNR, leul a mai pierdut un ban (0,22%), pana la 4,0720 lei/euro, un nou nivel minim al ultimilor 4 ani si 2 luni pentru moneda nationala, care nu a mai fost atins din 1 noiembrie 2004, cand banca centrala a afisat o referinta de 4,0807 lei/euro.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.