Proiectul de buget pe 2009 prevede reducerea drastica a cheltuielilor bugetare, dar aceasta nu implica reducerea fondurilor alocate investitiilor si a banilor destinati cofinantarii proiectelor structurale si de coeziune, a declarat ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea.

"Avem in vedere eliminarea unor anumite posturi din sectorul bugetar si reducerea drastica a cheltuielilor, pentru a mentine cresterea economica prognozata pentru anul viitor. Dorim sa avem un deficit bugetar si un deficit de cont curent cat mai reduse, insa limitarea acestora este fundamentata pe diminuarea cheltuielilor, fara sa afecteze programele de investitii", a precizat Pogea.

Reprezentantii Ministerului Finantelor au declarat, potrivit NewsIn, ca bugetul pe anul viitor este fundamentat pe o crestere economica de 3,5%, o inflatie de 5% si un produs intern brut (PIB) de 584 miliarde lei.

Cabinetul Boc ar putea renunta la atingerea tintei de deficit bugetar de 1,7% in 2009, in conditiile in care reprezentantii Ministerului Finantelor estimeaza ca acesta va ajunge la 4% din PIB in 2008 sau chiar va depasi acest nivel in urma scaderii drastice a incasarilor din lunile noiembrie si decembrie.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.