Anul acesta, Romania a primit de la Uniunea Europeana cu aproximativ un miliard de euro mai mult decat a cotizat.
Pana la finele lunii noiembrie anul curent, Romania a primit fonduri UE de 2,2 miliarde de euro si a contribuit la bugetul comunitar cu 1,3 miliarde de euro, a declarat fostul secretar de stat in Ministerul Finantelor, Eugen Teodorovici, intr-un interviu acordat portalului euractiv.ro. Am incasat astfel cu 900.000 de euro mai mult decat am dat Uniunii, cea mai mare suma primita, de un miliard de euro, reprezentand un avans pentru programele din agricultura. De asemenea, Romania a mai beneficiat de o „facilitate de tranzitie“ in valoare de 9,3 milioane de euro si de o „facilitate Schengen“ de 130 de milioane de euro.

„Au mai fost si plati pe fonduri de preaderare: 464 de miliarde de euro, care vor mai creste pana la sfarsitul anului si includ cele 320 de milioane de euro aferenti programului ISPA. (...) Tocmai am primit confirmarea de la Comisia Europeana ca au fost platite 320 milioane euro. Restul de 30 de milioane (dintr-un total de 350 de milioane de euro pe care trebuie sa ii incasam de la UE prin programul ISPA - n.red.) vor fi solicitate pana la sfarsitul anului. Vorbim despre rambursarile Comisiei, fiindca aceste 350 de milioane de euro au fost deja platite de catre Ministerul de Finante beneficiarilor“, a mai declarat Teodorovici.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.