Banca Romaneasca vrea sa reduca dobanzile la imprumuturi, dupa ce incetinirea puternica a creditarii din ultimele luni a facut banca sa-si rateze tinta pe active, care se vor plasa, la finalul anului, cu 6,7% sub nivelul propus.

Astfel, la sfarsitul lunii decembrie 2008, volumul activelor Bancii Romanesti va ajunge la 2,8 miliarde euro, in locul nivelului prognozat la inceputul anului, de 3 miliarde euro.

“Prognoza mea e ca bancile vor trebui sa se regleze pentru a nu avea multe credite neperformante. Noi ne vom regla dobanzile la un nivel la care credem ca oamenii vor putea plati, in ciuda costului mare de finantare”, a spus directorul general al bancii, Andreas Maragkoudakis, citat de NewsIn.

Si Volksbank Romania va cobori, incepand cu luna februarie, dobanzile pentru creditele ipotecare in euro, cu 1 - 1,5 puncte procentuale, a spus presedintele bancii, Gerald Schreiner.

Totodata, directorul Bancii Romanesti estimeaza ca, in 2009, rata creditelor neperformante va ajunge pana la 7% pe creditele de nevoi personale si pana la 3% pe creditele ipotecare la nivelul intregului sistem bancar.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.