Programul de guvernare revizuit al PSD - PD-L ia in calcul un nivel mai mic al deficitului de cont curent in 2009, de 10,5% din PIB, fata de 11,1% din PIB in prima versiune a programului, prezentata la inceputul acestei saptamani.

Astfel, noul guvern are in vedere "diminuarea deficitului de cont curent din balanta externa de plati la 10,5% din Produsul Intern Brut (PIB) in 2009, fata de 13,5% din PIB in 2008", arata documentul.

In prima forma a programului, deficitul de cont curent estimat era usor mai redus, de 13,3% din PIB.
Ministrul desemnat al finantelor, Gheorghe Pogea, a declarat, in cadrul audierilor de la Comisia de Buget, Finante si Banci din Camera Deputatilor, ca are in vedere un deficit bugetar de 1,7% din PIB in 2009, "care prezinta insa o anumita relativitate, data de nivelul PIB-ului de anul viitor". Pentru anul acesta, Pogea estimeaza ca deficitul bugetar ar putea ajunge la 4% din PIB.

Vorbind despre contextul economic dificil, marcat de criza financiara globala, el a subliniat ca remiterile muncitorilor romani din strainatate vor scadea semnificativ anul viitor, mai ales in cazul celor care lucreaza in state precum Spania sau Italia, puternic afectate de criza.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.