Stere Farmache si-a anuntat ieri demisia din functia de director executiv al Bursei de Valori Bucuresti, dupa aproape 14 ani de activitate. Decizia i-a luat prin surprindere pe actorii pietei de capital, iar zvonurile privind ofertele primite din sistemul privat au inceput sa apara.

Stere Farmache a declarat ca decizia sa este una corecta si nu ar fi fost indicat sa demisioneze in timpul procesului de listare a BVB, nefiind un moment potrivit.

O parte din acestia spun ca este un moment dramatic pentru Bursa, Farmache fiind emblema institutiei. Dar sunt si voci care neaga gravitatea situatiei, motivand ca este o decizie inteleapta.

“Decizia nu este atat de dramatica, Farmache ramane presedinte”

Adrian Simionescu, managerul Vienna Investment Trust, considera ca nu este un moment foarte dramatic, motivand ca Stere Farmache va ramane imaginea Bursei si, in acelasi timp, sunt destui oameni competenti care sa ocupe pozitia de director executiv.

“Decizia lui Stere Farmache de a renunta la postul de director general al bursei nu este atat de dramatica, el va ramane presedintele institutiei. Exista multi oameni calificati, care ar putea prelua cu usurinta aceasta functie. Iar Farmache, in calitate de presedinte, va avea mai multi timp sa isi puna in practica proiectele”, a declarat acesta, pentru Wall-Street.

Simionescu nu vede o legatura directa a acestei demisii cu evolutia Bursei de anul acesta, dar, in acelasi timp, au fost destule voci care l-au considerat vinovat pe Farmache.

“Cred ca s-a saturat de criticile constante. E la moda sa gasim vinovati la Bursa si la CNVM. Din contra, de la infiintarea pietei pana acum, institutia Bursei nu a fost implicata in niciun scandal si a reusit sa asigure un cadru reglementat pentru desfasurarea tranzactiilor. Desi nu este vorba de nicio presiune la nivel intern”, a spus Simionescu.

De asemenea, presedintele BVB a precizat ca demisia sa nu a avut la baza niciun fel de presiuni in urma evolutiei din acest an a Bursei, care a fost afectata de criza financiara, pe fondul rulajelor slabe .

"Decizia nu are legatura cu astfel de discutii. Nu au fost niciodata presiuni asupra mea ca director executiv si cred ca nici ca presedinte nu vor fi. Nu este vorba de niciun fel de presiune, bursa a functionat bine", a mentionat Farmache.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.