Dupa ce a atins nivelul minim din ultimii patru ani, moneda nationala s-a intarit brusc pe finalul sedintei de joi, pentru a doua oara in aceeasi zi, la 3,95 lei/euro. Evolutia oscilanta a leului a fost diferita de cea a altor monede cu regim similar din regiune.
"Ca si la pranz, si pe finalul zilei a aparut cineva care cumpara lei, insa nu se stie daca este banca centrala. Tendinta generala de depreciere este determinata de existenta mai multor lei in piata si a cumpararilor de valuta, iar ordine de vanzare nu prea mai exista. Piata este destul de calma, stabila, iar volumele nu sunt mari", a spus un dealer din piata, citat de NewsIn.

Leul a pierdut peste 2 bani in prima parte a zilei, de la 3,9550 la aproape 3,9770 lei/euro, si dupa o apreciere destul de brusca in jurul pranzului, aproape de 3,95 lei/euro, a revenit pe o tendinta de depreciere. Dupa ce s-a apropiat din nou de nivelul de 3,97 lei/euro, moneda nationala s-a intarit brusc in jurul orei 16:10, iar, la ora 16:40, bancile cumparau un euro cu 3,9530 lei si il vindeau cu 3,9595 lei.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.