Stere Farmache, presedintele si directorul general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a demisionat din functiile detinute, a anuntat NewsIn.

Anca Dumitru, fostul director RASDAQ-ATS, va detine pentru urmatoarele sase luni functia de director general al BVB.

Stere Farmache, presedintele si directorul general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a demisionat doar din functia de director, deoarece a primit o oferta mai buna de la o companie din sectorul privat, a declarat Petru Prunea, membru in consiliul de administratie al BVB, citat de NewsIn.

"Farmache va demisiona doar din functia de director executiv al Bursei, dar va ramane in continuare presedinte al consiliului de administratie. Motivul renuntarii la functia de director executiv este o oferta mai buna primita de la o alta companie din sectorul privat", a precizat Prunea.

"Decizia a surprins pe toata lumea. Momentul nu este unul foarte bine ales, Stere Farmache a fost imaginea Bursei pana acum, iar o decizie de acest gen denota instabilitate in cadrul institutiei. Piata de capital si economia romaneasca trec printr-o perioada dificila, iar demisia din functia de director nu face decat sa amplifice incertitudinile", a declarat, pentru Wall-Street, managerul unui important SSIF din piata.

Stere Farmache este director general al Bursei de Valori Bucuresti din 1995, iar din 2007 a preluat si functia de si presedinte al institutiei, dupa demisia lui Septimiu Stoica.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.