Banca Transilvania, principala institutie de credit cu capital majoritar privat romanesc, a hotarat sa suspende lansarea subsidiarei din Republica Moldova, din cauza crizei financiare internationale, a spus Ionut Patrahau, director general adjunct al bancii.

“Ar fi fost o excentricitate sa lansam banca din Moldova in contextul actual. Pentru a o pune pe picioare, am fi avut nevoie de un export de capital de 10 milioane de euro, sustinut ulterior prin creditare, lucru imposibil in aceasta perioada grea”, a spus, pentru Wall-Street, Ionut Patrahau.

Potrivit lui Patrahau, banca din Moldova ar fi ajuns dupa primii trei ani de functionare la un capital social de 30 milioane de euro si la active de 200 milioane de euro. Banca Transilvania a inceput insa activitatile de leasing pe piata din Republica Moldova.

Pentru Banca Transilvania, intrarea in Molodova ar fi fost al doilea pas in afara tarii, dupa ce a deschis o sucursala in Cipru in octombrie 2007.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.