Noul guvern are, in prezent, in Trezoreria statului, peste un miliard de lei pentru cheltuieli, in conditiile in care cheltuielile bugetare au fost reduse incepand cu noiembrie, a declarat ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian.
"De la sfarsitul lui octombrie, veniturile la buget au inceput sa scada, iar din noiembrie am trecut pe varianta de avarie si am redus cat s-a putut cheltuielile bugetare, insa daca veniturile bugetare vor continua sa scada, deficitul s-ar putea duce undeva intre 3 si 4% din PIB", a mai spus Vosganian.

El se asteapta la un grad de realizare de 93 - 94% a veniturilor bugetare in 2008, comparativ cu nivelul estimat initial, in conditiile in care acestea au scazut "cu aproximativ cinci miliarde lei in octombrie si noiembrie".

Vosganian a adaugat ca, in decembrie, MEF a asigurat finantarea deficitul bugetar.

Ministrul economiei si finantelor a declarat, marti, ca, in ultimile trei luni, incasarile la bugetul de stat au fost mai mici cu aproape 2 miliarde euro fata de istoricul aceleiasi perioade din ultimii ani. el se asteapta ca, mergand pe aceasta tendinta, incasarile sa fie mai mici in 2009 cu circa 3 miliarde euro.

Vosganian mai estimeaza ca deficitul bugetar al Romaniei s-ar putea adanci la 3-4% din produsul intern brut (PIB) in 2008, in functie de veniturile la buget din noiembrie si decembrie, in conditiile in care Guvernul tintea initial un deficit de 2,3% din PIB.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.