Programul de guvernare al viitorului Guvern nu este finalizat, fiind vorba de o varianta intermediara. Pana vineri, cand forma finala va fi prezentata la Parlament, programul de guvernare este inca in lucru, si va contine masuri pentru deficitul bugetar de 3.5-4% din 2009, a declarat Premierul desemnat, Emil Boc.

"Referitor la programul de guvernare, am vazut ca intr-o forma sau alta a aparut si pe canalele media. Este o forma intermediara de lucru, forma finala va fi cea pe care o vom prezenta vineri la Parlament impreuna cu lista membrilor Cabinetului si acela va fi supus aprobarii Parlamentului in ziua de luni", a precizat, marti (n.r. 16 decembrie 2008), la finalul sedintei Colegiului Director, presedintele PD-L.

Premierul desemnat a spus ca programul de guvernare al viitorului Executiv va contine cele mai bune solutii pe care PD-L si PSD le au pentru problemele oamenilor, probleme "care nu sunt de stanga sau dreapta".

Programul de Guvernare reflecta, potrivit lui Boc, faptul ca Romania va avea, anul viitor, un deficit bugetar de 3,5%, pana la 4%, in conditiile in care Tratatul de la Maastricht pune o limita maxima de 3% pentru deficitul bugetar.

"Avem un deficit bugetar intre 3,5-4% pentru anul viitor, in conditiile in care am avut o crestere de 8% in acest an. Suntem inafara prevederilor Tratatului de la Maastricht care punea o limita maxima de 3% pe deficitul bugetar. Avem o situatie dificila la care se adauga contextul de criza, programul de guvernare trebuie sa fie unul realist", a spus Boc, citat de NewsIn.

Premierul desemnat a precizat ca punctele din programul de guvernare vor fi gradate, pe cei patru ani de functionare a viitorului Executiv, cu solutiile financiare aferente, pornind de la oglinda zilei.

In cadrul Colegiului Director al PD-L s-a discutat si despre propunerea democrat-liberalilor cu privire la structura Guvernului si a fost stabilit calendarul actiunilor pana la primirea votului de investitura pentru viitorul Executiv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.