Moneda nationala a reintrat pe o tendinta de depreciere pe finalul sedintei, depasind 3,95 lei/euro, in ton cu evolutia altor monede emergente, dupa ce se intarise puternic in jurul pranzului, dealerii suspectand interventia indirecta a Bancii Nationale a Romaniei (BNR).
"Leul se depreciaza din nou, dupa aprecierea destul de brusca de la pranz, pusa de unii dealerii pe seama unei interventii indirecte din partea bancii centrale. Piata este destul de agitata dupa ultimele evenimente de pe scena politica si se poate vorbi de un anume pesimism, pe fondul instabilitatii. Sunt asteptate unele masuri clare pentru ca si leul sa urmeze o tendinta ferma", a declarat, citat de NewsIn, dealerul Bancii Transilvania, Florin Bota.

Leul a pierdut teren in primele ore de tranzactionare, ajungand la o cotatie minima de 3,96 lei/euro, pentru ca, dupa ora 12, sa revina la cotatiile din deschidere, dealerii suspectand interventia indirecta a BNR. Ulterior, leul a reinceput sa piarda teren, pana peste 3,95 lei/euro. La 16:15, bancile cumparau un euro cu 3,95 lei si il vindeau cu 3,9560 lei.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.