Romania va inregistra o crestere economica de 2,8% in 2009, mult sub nivelul din acest an, in contextul in care criza financiara mondiala va incetini dezvoltarea tuturor statelor emergente din regiune, estimeaza analistii grupului financiar Citi, intr-un raport publicat astazi.

Pentru acest an, analistii de la Citi mizeaza pe o crestere economica de 7,8% - cea mai mare din regiune -, dupa ce, in primele noua luni, produsul intern brut (PIB) al Romaniei a avansat cu 8,9%.

Totusi, chiar si cu o crestere economica de 2,8%, Romania se va situa anul viitor pe locul al treilea in radul statelor emergente din regiune, fiind depasita doar de Rusia si Slovacia, care vor inregistra un avans al PIB de 4,5%, respectiv 4%, potrivit raportului Citi.

In 2010, economia romaneasca ar urma sa revina la ritmuri de crestere mai ridicate, avansand cu 6%, estimeaza analistii Citi.

Analistii Citi estimeaza ca deficitul bugetar al Romaniei va atinge 3% din PIB in 2008, pentru ca anul viitor sa depaseasca nivelul stabilit prin Tratatul de la Maastricht, ajungand la 3,2% din PIB, cel mai mare din regiune.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.