Moneda nationala s-a depreciat brusc in primele tranzactii ale zilei, pana la 3,85 lei/euro , in ciuda unei usoare intariri anterioare, miscare in ton cu evolutia altor valute din regiune, cel mai accentuat declin fiind inregistrat de zlot.
"Leul s-a depreciat, ca si monedele din regiune, unde zlotul a pierdut semnificativ fata de euro. Moneda nationala a reactionat mai puttin, ca si forintul. Probabil este si asteptarea deciziei Bancii Centrale Europene (BCE) privind dobanda cheie, insa pot fi mai multi factori care sa duca la depreciere. Ramane de vazut care va fi evolutia in urmatoarele ore", a spus, citat de NewsIn, dealerul Bancii Comerciale Carpatica (BCC) Florin Constantinescu.

Analistii anticipeaza ca BCE va cobori din nou dobanda cheie, de la nivelul actual de 3,25%, in contextul recesiunii din zona euro si temperarii inflatiei.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.