Ministrul german al economiei, Michael Glos, a cerut astazi Comisiei Europene (CE) sa aprobe cat mai repede ajutorul guvernamental destinat bancii locale Commerzbank.

In ultimele saptamani, Germania si Comisia Europeana s-au aflat intr-o disputa privind termenii pachetului financiar acordat bancii germane Commerzbank. Neintelegerile privesc compatibilitatea ajutorului destinat Commerzbank, cu fondul de stat destinat sprijinirii bancilor germane si care a fost aprobat de UE, transmite Reuters, citat de NewsIn.

"Datele din cazul Commerzbank sunt cunoscute. Astept un raspuns afirmativ si rapid din partea oficialilor de la Bruxelles", a declarat Glos. "In caz contrar, Comisia Europeana va trebui sa decida daca doreste sa devina responsabila pentru periclitarea sistemului bancar german si pentru gasirea surselor de creditare pentru companii si salariati", a mai spus acesta.

In 3 noiembrie, Commerzbank anunta ca va primi o injectie de capital in valoare de 8,2 miliarde euro din partea statului german si alte 15 miliarde euro din fonduri garantate, pentru a-si asigura finantarea.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.