Rezerva de aur si valute a Romaniei a crescut usor in penultima luna din acest an, cu 114 milioane euro (0,4%) pana la 29,34 miliarde euro, ca urmare a aprecierii rezervei de aur, care a compensat scaderea rezervelor valutare cu 90 milioane euro.

Rezervele valutare au scazut in noiembrie pana la 27,228 miliarde euro. pe fondul unor intrari mai mici decat iesirile.

Astfel, intrarile la rezerva valutara au insumat 1,62 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, operatiuni pe piata interbancara, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele, conform datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Iesirile de 1,709 miliarde euro au reprezentat "modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, operatiuni plati din contul Comisiei Europene, operatiuni pe piata interbancara, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat si altele", declara reprezentantii BNR.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.