Ameropa Holding a preluat circa 49% din capitalul social al Comcereal Constanta (CCRL), pentru 44,68 milioane lei (11,57 milioane euro), in urma unei oferte publice de preluare, si a ajuns sa detina circa 86,5% din actiunile comerciantului de cereale, arata datele pietei Rasdaq.

Ameropa Holding a oferit actionarilor un pret de 38,50 lei/unitate si a intentionat sa cumpere in cadrul ofertei 61,2% din actiunile Comcereal. Oferta publica de preluare a inceput in 18 septembrie si s-a incheiat in 26 noiembrie, fiind derulata prin intermediul Bancii Comerciale Romane.

Actionarii Comcereal au subscris in cadrul ofertei circa 1,16 milioane de titluri, adica 49% din capitalul social, dintre care 307.277 erau actiuni preferentiale cu dividend prioritar si fara drept de vot, detinute potrivit ultimei raportari de SIF Transilvania (SIF3). Pachetul de actiuni preferentiale a fost cedat in urma unei tranzactii de 11,83 milioane lei.

Comcereal Constanta are ca domeniu de activitate comertul cu ridicata al cerealelor, semintelor si furajelor. Societatea are un capital social de 5,90 milioane lei, divizat in 2,36 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.