Avand in vedere ca in momentul de fata piata este influentata in primul rand de contextul international, este greu de crezut ca alegerile vor avea un impact semnificativ asupra bursei, sustin specialistii consultati de Wall-Street.

Cel mult va exista o influenta marginala, data mai degraba de increderea in promisiunile electorale pe care le va face fiecare partid inainte de alegeri. Nu ma astept la surprize de proportii in ceea ce priveste rezultatul alegerilor, asa ca probabil nu vor exista nici influente asupra bursei. Toate cele trei partide mai importante care participa la alegeri vad piata de capital intr-un mod asemanator (din pacate nu prea au ochi pentru ea decat la nivel de declaratii), si este de asteptat ca lucrurile sa continue la fel ca si pana acum in privinta implicarii statului: greoi, fara tragere de inima si cu atitudinea ca se face o concesie cuiva”, a declarat Marius Pandele, Head of Research la Vanguard.

Silviu Enache, managerul firmei de brokeraj KD Capital Management, sustine ca datorita faptului ca efectele crizei actuale se simt la nivel mondial, deciziile sau orice fel de evenimente politice majore au impact macroeconomic crescut, mai ales asupra burselor.