Moneda nationala a pierdut aproape 2 bani (0,52%), pana la un curs de referinta de 3,8131 lei/euro, dupa ce leul s-a depreciat brusc atat in primele tranzactii ale zilei, cat si in jurul pranzului, monedele din regiune inregistrand o evolutie diferita pe parcursul sedintei valutare. Ieri, Banca Nationala a Romaniei (BNR) anuntase un curs de referinta de 3,7933 lei/euro.

"Au fost cateva miscari de depreciere a leului destul de bruste, insa nu se poate vorbi, cel putin momentan, de un atac speculativ. Depinde daca va declansa o evolutie mai puternica, pana in prezent intervalul pe care a fluctuat moneda nationala nefiind exagerat de larg", a declarat, pentru NewsIn, dealerul Bancii Comerciale Carpatica (BCC) Florin Constantinescu.

Leul a castigat circa un ban in primele tranzactii de marti, pana la 3,7940 lei/euro, dar dupa deschiderea sedintei valutare, moneda nationala a pierdut brusc teren, pana la 3,82 lei/euro. Dupa o usoara intarire, leul a revenit pe o tendinta puternica de depreciere, pana la 3,84 lei/euro. La 14:00, bancile cumparau un euro cu 3,8290 lei si il vindeau cu 3,8360 lei.

Fata de dolarul american, cursul de referinta publicat miercuri de BNR arata o apreciere a leului cu peste un ban (0,13%), pana la 2,9390 lei/dolar, de la 2,9532 lei/dolar, cat era marti.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.