Efectele crizei economice internationale ar fi fost diminuate daca economia ar fi avut mai mult capital romanesc, a declarat premierul Tariceanu, precizand ca scopul infiintarii Companiei Energetice era chiar acela de a crea o companie romaneasca puternica.

"Crearea Companiei Nationale Energetice a starnit multe discutii. Foarte putini au inteles necesitatea crearii unei astfel de companii, nu ca virtute a economiei de stat. Nu cred in virtutiile statului ca operator in economie, dar cred in necesitatea asigurarii unei economii cu capital romanesc cat mai puternic. Cred ca efectele actualei crize globale ar fi mult diminuate daca in Romania am avea o economie cu capital romanesc mult mai puternic", a declarat Tariceanu, in cadrul unei dezbateri la ASE.

Tariceanu a precizat ca economia romaneasca este dominata de marile companii mutinationale, de cele cu capital strain in general, care vor reduce volumul investitiilor in Romania, din cauza crizei economice internationale.

"Nu acelasi lucru s-ar fi intamplat daca am fi avut o economie cu capital romanesc puternic, pentru ca in acest caz primul interes este sa salvezi activitatile de baza, in tara de origine", a spus el, potrivit NewsIn.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.