Cat priveste modificarea dobanzii variabile, guvernantii au hotarat ca aceasta se va putea face numai in functie de indicii de referinta ai pietei (Robor, Euribor, Bubor, Libor), informeaza NewsIn.

"Modificarea dobanzii variabile trebuie facuta in functie de indicii de referinta ai pietei, independent de vointa bancii, iar in contract trebuie precizata si formula concreta in functie de care se modifica acesti indici de referinta", a anuntat miercuri, la finalul sedintei de Guvern, presedintele ANPC, Dan Vlaicu.

BNR va sanctiona bancile care au majorat nejustificat dobanzile

Totodata, nu pot fi modificate clauzele contractuale referitoare la costuri fara acceptul consumatorului.
Vlaicu a anuntat ca Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) va prelua atributiile de control de la Banca Nationala a Romaniei (BNR) in ceea ce priveste creditul de consum si a celui ipotecar.

Guvernul a decis miercuri si modificarea legislatiei privind serviciile imobiliare. Astfel, agentii imobiliari trebuie sa prezinte consumatorului, inainte de incheierea contractului, informatii privind imobilul care va fi tranzactionat: preturile practicate in piata, situatia juridica a imobilului, nivelul estimativ al costurilor care urmeaza sa fie suportate de consumator, nivelul comisioanelor practicate de agentia imobiliara, dar si sursele de zgomot, umezeala sau poluare.

Romania, paradisul comisioanelor bancare

'La banca sau la camatar?'... Mai bine in instanta!

Minusurile unei case, obligatoriu de prezentat cumparatorului