Moneda nationala s-a depreciat cu aproape noua bani (2,32%), pana la un curs de referinta neatins din 8 octombrie, de 3,8391 lei/euro, in ton cu evolutia monedelor din regiune, pe fondul aversiunii la risc a investitorilor si a dobanzilor in scadere pe piata monetara.

Leul a inceput sa piarda teren inca inainte de deschiderea sedintei pe piata locala, de la 3,76 la 3,80 lei/euro, pentru ca apoi sa se deprecieze rapid pana peste 3,83 lei/euro, atingand o cotatie minima de 3,8430 lei/euro. La ora 11:30, bancile cumparau un euro cu 3,835 lei si il vindeau cu 3,8415 lei.

"Este o tendinta regionala. Mai ales zlotul s-a depreciat, dar si dobanzile sunt in scadere", a declarat, citat de NewsIn, dealerul Bancii Transilvania (BT) Florin Bota.

Catre finele sedintei de tranzactionare leul inregistra un curs de 3.8391lei/euro.

"Leul se depreciaza destul de mult, in continuarea deprecierii de ieri (luni, n.r.), pe fondul aversiunii la risc a investitorilor fata de pietele emergente, dupa intalnirea G20 de la finalul saptamanii trecute. Sunt multe ordine de cumparare de valuta, iar putini jucatori vand", a declarat un dealer din piata, citat de NewsIn.

Un asemenea nivel nu a mai fost atins din 8 octombrie, cand BNR afisa un curs de referinta de 3,9233 lei/euro.

Ieri, Banca Nationala a Romaniei (BNR) anuntase un curs de referinta de 3,7522 lei/euro.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.