Moneda nationala s-a apreciat cu aproximativ cinci bani (1,4%) in dimineata zilei de joi, iar dealerii suspecteaza interventia indirecta a bancii centrale, pentru a limita volatilitatea leului, care a pierdut constant teren in ultimele zile, in ton cu alte valute emergente din regiune.
"Cred ca banca centrala a intervenit in mod indirect in piata valutara, prin unul sau mai multi jucatori din piata, pentru ca leul s-a apreciat puternic in aceasta dimineata, fara vreo cauza evidenta", a declarat, citat de NewsIn, Ciprian Mhai, sef de departament in cadrul trezoreriei Volksbank Romania.

Moneda nationala a deschis sedinta la cotatii sub 3,84 lei/euro si s-a depreciat, in cateva minute, pana la 3,8540 lei/euro. Ulterior, leul si-a inversat brusc tendinta, iar cursul a coborat pana la 3,80 lei/euro. La ora 11:00, bancile cumparau un euro cu 3,8080 lei si il vindeau cu 3,8130 lei.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.