Agentia de evaluare financiara Fitch a anunta ca a coborat ratingurile BCR, BRD-Groupe Societe Generale, Bancpost, UniCredit Tiriac Bank si Banca Romaneasca, ca urmare a scaderii ratingurilor de tara, dar a confirmat calificativul acordat Bancii Transilvania.

Luni dimineata, agentia de evaluare Fitch a scos Romania din categoria statelor cu calificativ "investment grade", prin coborarea cu doua trepte a ratingului pentru credite pe termen lung in valuta, de la 'BBB' la 'BB+'. Plafonul de tara al Romaniei a fost coborat de la 'A-' la 'BBB'.

Fitch retrogradeaza Romania

Ca o consecinta a retrogradarii tarii, Fitch a coborat ratingurile pentru credite pe termen lung si ratingul de suport pentru cinci banci din Romania, ca urmare a sustinerii institutionale din partea bancilor-mama si a limitei impuse de plafonul de tara 'BBB' al Romaniei.

Plafonul de tara limiteaza masura in care un eventual ajutor din partea bancilor-mama poate fi luat in analiza calificativelor pentru credite pe termen lung si a celui de suport, explica comunicatul agentiei de rating.

Mai multe detalii despre cele cinci banci ale caror ratinguri au fost coborate de Fitch gasiti aici.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.