Simionescu: Alegerea lui Obama aduce multe sperante

Adrian Simionescu, presedintele Vienna Investment Trust a declarat, pentru Wall-Street, ca influenta alegerilor s-a resimtit in piata financiara globala inca de la primele sondaje care il cotau pe Barack Obama ca favorit.

“Alegerea lui Obama a adus multe sperante, prin masurile pe care le-a propus pentru a reda stabilitatea economiei americane. Ramane de vazut cand si cum se vor concretiza. In campania electorala nu a dezvaluit foarte multe solutii, dar cele pentru reformarea sistemului financiar, intarirea sistemului de supraveghere, cresterea impozitului pentru veniturile foarte mari vin sa intareasca sperantele prin redirectionarea cheltuielilor si reorientarea investitiilor. Acestea vin sa restabileasca echilibrul dintre paturile sociale”, a declarat Simionescu.

Mihail Ion: Nu ma astept la schimbari radicale

“Nu ma astept la schimbari esentiale o data cu alegerea lui Barack Obama ca presedinte al Statelor Unite ale Americii. Economia SUA se confrunta cu multe incertitudini in continuare si nu vad schmbari radicale. Economia este in recesiune, administratia noua poate sa ajute piata sa isi revina. Poate impactul se va face simtit pe termen mai lung, cand vor fi intreprinse niste masuri pentru revigorarea economiei, dar stirea in sine nu a influentat cu nimic”, a declarat, pentru Wall-Street, Mihail Ion, managerul Raiffeisen Asset Management.

Silviu Enache, KD: Obama a mostenit o zestre dificila

Oricum ar suna asteptarile specialistilor, este clar ca Obama a mostenit o sarcina foare grea, aceea de a salva economia Americii.

Silviu Enache, managerul KD Capital Management, nu crede ca stirea in sine a alegerii lui Obama are vreo influenta directa.


Alegerea lui Obama a adus marcari de profituri

Daca in asteptarea alegerilor si dupa primele sondaje, pietele au avut evolutii pozitive, ieri, dupa confirmarea asteptarilor bursele au scazut.