Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's a redus perspectiva de rating a Transelectrica, companie controlata de stat, de la 'pozitiva' la 'negativa', ca urmare a scaderii ratingurilor de tara a Romaniei, si a mentinut calificativul 'BB+' pentru imprumuturile pe termen lung in lei si valuta.

"Miscarea survine dupa coborarea calificativelor Romaniei si reflecta vulnerabilitatea Transelectrica la o posibila noua inrautatire a conditiilor macroeconomice", afirma Tania Toneva, analist la Standard & Poor's.

Evaluarea Transelectrica facuta de S&P nu ia in considerare niciun fel de sustinere explicita a statului in acordarea calificativelor, care nu au o legatura directa cu ratingurile Romaniei, precizeaza S&P, care adauga ca tine cont de statutul de monopol al companiei pe piata romaneasca, importanta strategica pentru sectorul energetic si faptul ca statul a garantat deja multe din datoriile existente.

Compania de transport de electricitate Transelectrica este controlata de statul roman, care detine 74% din actiuni.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.