Moneda nationala s-a apreciat cu aproape patru bani (1,05%) la cursul de referinta al BNR, pana la 3,6262 lei/euro, pe o tendinta regionala de intarire in fata euro, in conditiile in care pietele emergente inregistreaza o volatilitate puternica. Miercuri, Banca Nationala a Romaniei (BNR) anuntase un curs de referinta de 3,6645 lei/euro.
"Este o piata linistita, in ton cu regiunea, cu volatilitate care se intalneste si pe restul pietelor emergente, insa miscarile sunt ceva mai atenuate aici. Nu putem spune ca investitorii sunt in asteptarea deciziei BNR, pentru ca majoritatea preconizeaza o mentinere a dobanzii cheie, fara alte decizii spectaculoase", a declarat, pentru NewsIn, dealeul Bancii Comerciale Romane (BCR), Narcis Noaghea.

Moneda nationala a inceput sedinta la nivelul de 3,6250 lei/euro si, dupa o intarire rapida in prima jumatate de ora pana la 3,60 lei/euro, a oscilat puternic pe o tendinta de depreciere, pana la un minim de 3,6380 lei/euro. La ora 13:20, leul se apreciase usor, iar bancile cumparau un euro cu 3,6300 lei si il vindeau cu 3,6360 lei.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.