BCR ar putea decide sa calculeze dobanda variabila la creditele in lei pe baza uneia dintre referintele ROBOR inainte ca dobanzile pe piata interbancara sa creasca la nivelul actual, a declarat directorul departamentului pentru dezvoltare afaceri si retail, Sorin Mititelu.

Dobanda la creditele in lei acordate clientilor se face pe baza ratei ROBOR din piata monetara, la care se adauga marja bancii, anunta NewsIn.

"Daca dobanzile vor continua sa creasca la niveluri foarte ridicate, am putea lua o decizie referitoare la dobanzile la creditele in lei, pe care le vom lega la dobanda de referinta ROBOR de dinainte de aceasta perioada. Ar fi o decizie care ar proteja clientii", a spus Mititelu, adaugand ca o astfel decizie ar putea fi luata la inceputul lunii noiembrie.

In ceea ce priveste ritmul creditarii, Mititelu considera ca imprumuturile vor continua sa creasca mai repede decat economisirea si anul viitor.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.