Cursul de referinta afisat de BNR, indica o depreciere cu cinci bani (1,36%) a leului, pana la 3,7370 lei/euro, pe fondul deciziei S&P de scadere a ratingurilor Romaniei, evolutie decorelata de cea a regiunii.

"Piata este relativ linistita. Leul s-a depreciat in deschiderea sedintei pana la 3,75 lei/euro, pe fondul deciziei Standard & Poor's de retrogradare a Romaniei, dar ulterior s-a stabilizat", a declarat, citat de Newsin, Ciprian Mihai, sef de departament in cadrul trezoreriei Volksbank Romania.

In debutul sedintei, leul a pierdut teren de la 3,72 lei/euro pana la 3,75 lei/euro, pentru ca apoi sa recupereze din terenul pierdut. La ora 13:30, bancile cumparau un euro cu 3,7325 lei si il vindeau cu 3,7390 lei.

Fata de dolarul american, cursul de referinta publicat de BNR arata o depreciere a leului cu trei bani si jumatate (1,17%), pana la 2,9954 lei/dolar, de la 2,9607 lei/dolar, cat era ieri.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.