Moneda nationala s-a depreciat cu aproape cinci bani (1,5%), pana la 3,70 lei/euro in dimineata de luni, ca o miscare de corectie dupa aprecierea din ultima parte a sedintei de vineri, in ton cu restul valutelor emergente din regiune.
"Deprecierea leului din deschiderea sedintei a fost o corectie fata de evolutia din a doua parte a sedintei de vineri. Cred ca leul va continua sa oscileze in intervalul 3,55 - 3,73 lei/euro", a declarat, pentru NewsIn, dealerul Bancii Comerciale Romane (BCR), Narcis Noaghea.

In debutul sedintei, leul era cotat la 3,6450 lei/euro, nivelul apropiat celui din inchidere de vineri. Ulterior, moneda nationala a inceput sa piarda teren, pana la 3,71 lei/euro, in ton cu alte valute emergente din regiune, in conditiile in care investitorii se orienteaza catre investitiile mai sigure. La 10:55, bancile cumparau un euro cu 3,6985 lei si il vindeau cu 3,7065 lei.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.