Romania va fi afectata de criza financiara globala, chiar daca a inregistrat o crestere economica de peste 8%, iar impactul va fi puternic la nivelul economiei reale, prin scaderea consumului, afirma Thomas Debelic, reprezentantul pentru Romania al Commerzbank, cea de-a doua mare banca germana.



“Criza a venit cu o intarziere semnificativa si este abia la inceput in Romania, iar pe plan global inca nu suntem la capatul tunelului. Nu vom putea vorbi de recesiune in Romania, dar anul viitor va fi o scadere a cresterii economce, greu de estimat pentru moment, a declarat, pentru Wall-Street, Thomas Debelic.

El afirma ca, pe langa o scadere a vanzarilor inregistrate anul viitor de retaileri si importatori auto, si bancile din Romania vor fi lovite, chiar daca situatia lor financiara este solida, in masura in care grupurile-mama vor suferi de pe urma crizei de pe plan international.


Commerzbank ia in considerare orice optiune pentru a se dezvolta pe piata din Romania, potrivit lui Debelic, Ne uitam pentru orice oportunitate de a intra si in Romania, insa atat procesul de integrare a Dresdner Bankcat, cat si conditiile actuale din piata financiara ne determina pe termen scurt sa nu ne mai extindem pe piata romaneasca “, spune Debelic.

Nivelul ridicat al schimburilor comerciale bilaterale dintre Romania si Germania face vizibila lipsa unei banci nemtesti pe piata romaneasca. Acestea vor veni si in Romania”, crede Debelic.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.