Ratele dobanzilor interbancare afisate de banci, au coborat fata de ziua precedenta, situandu-se sub plafonul stabilit de BNR, intre 14 si 17,8%, insa in piata monetara s-au facut tranzactii cu pana la 30% pe an, existand si cotatii de 50%.

"Nu cred ca dobanzile din monetara vor cobori, in perioada urmatoare, fata de nivelul curent, de 20 - 40% pe an, din cauza presiunii de depreciere pe curs, exercitata de nerezidenti. In toata regiunea este aceasta tendinta, investitorii se indreapta catre plasamente safe-heaven, valute-refugiu precum yenul", a declarat, citat de NewsIn, Ciprian Mihai, sef de departament in cadrul trezoreriei Volkbank Romania.

Yenul japonez a atins nivelul maxim al ultimilor 13 ani in fata monedei americane, deoarece adancirea temerilor legate de o recesiune mondiala a dus la o vanzare a activelor mai riscante, precum actiunile si monedele cu randamente mari.

Ciprian Mihai se asteapta ca leul sa se deprecieze in urmatoarele zile, dar sa sparga cu greu pragul de 3,75 lei/euro, "deoarece cursul poate fi sustinut, deoacamdata, de dobanzile din piata".

"Pe piata locala au fost si cotatii de 50%, la care nu s-au realizat insa tranzactii", a adaugat el.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.