Dobanzile la depozitele pentru o zi de tip overnight de pe piata bancilor au coborat puternic, la 14-28% pe an, joi fiind ultima zi din aceasta luna in care bancile isi pot constitui rezervele minime obligatorii, iar tranzactiile din piata sunt relativ putine.

"Se observa o scadere a dobanzilor, astazi fiind ultima zi pentru rezervele minime obligatorii. Maine (vineri, n.r.) si zilele urmatoare se vor mai face plati catre trezorerie, iar situatia s-ar putea linisti in aceasta perioada", a declarat, pentru NewsIn, dealerul sef al Bancii Transilvania, Ioan Birle.

El a adaugat ca dobanzile ar putea ramane la acest nivel si ulterior, "daca bancile isi vor regla cash-flow-urile, dupa aceasta perioada de plati".

Piata monetara este linistita, iar bancile nu fac multe tranzactii. Dobanzile la depozitele pentru o zi (de tip overnight) se mentin, totusi, peste nivelul dobanzii de politica monetara, de 10,25% pe an, iar cele la depozitele la o saptamana au coborat tot pana pe la 14-25% pe an.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.