Moneda nationala as-a depreciat cu peste doi bani (0,64%), pana la 3,6140 lei/euro, la cursul de referinta al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), pe fondul unor dobanzi in scadere pe piata monetara, dupa ce bancile si-au constituit rezervele minime obligatorii.

Miercuri, BNR afisase un curs de referinta de 3,5909 lei/euro.

"Piata este in continuare agitata, se fac multe tranzactii, insa multi dintre investitori s-au orientat catre monedele emergente, ca forintul. Leul s-a depreciat pe tot parcursul zilei, dobanzile pe piata interbancara fiind destul de jos", a declarat Florin Bota, dealer al Bancii Transilvania, pentru NewsIn.

Leul a deschis sedinta usor sub nivelul de miercuri seara, la 3,5350 lei/euro, iar dupa o depreciere in debut, pana la 3,58 lei/euro, a revenit in apropiere de cotatiile de deschidere. Ulterior, leul a inceput din nou sa piarda teren constant, pana la 3,6430 lei/euro. La ora 14:25, bancile cumparau un euro cu 3,6390 lei si il vindeau cu 3,6450 lei.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.