Asociatia Romana a Bancilor (ARB) se intalneste, joi, cu reprezentantii Bancii Nationale a Romaniei (BNR), pentru a discuta un nou mod de calcul al dobanzilor ROBOR, care sa reflecte realitatile pietei in contextul actual, a declarat presedintele ARB, Radu Gratian Ghetea.

"Noi consideram ca este nevoie sa ajungem la o solutie comuna cu BNR, nu sa venim noi cu o propunere, pentru care sa asteptam apoi aprobarea bancii centrale", a explicat Ghetea, care a adaugat ca a purtat, in acest sens, discutii si cu Ministerul de Finante.

In prezent, BNR calculeaza nivelul mediu al dobanzilor interbancare la depozitele plasate in lei in functie de cotatiile a 10 banci din piata bancara romaneasca, potrivit NewsIn.

Economistul-sef al BNR, Valentin Lazea, a declarat miercuri seara, intr-o emisiune la Money Channel, ca actualul mod de calcul al ROBOR nu precizeaza ce se intampla "in situatia de market failure, cand dobanzile o iau razna complet, fie in sus fie in jos".


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.